Vem styr makten?
 
Hej mina vänner, 
 
Jag vill börja med och säga - hoppas ni har haft en skön semester! Själv har jag jobbat hela sommaren, vi har inte haft någon sommar här i Sverige och jag har inte alls, tråkig besked, badat  detta år. Det är verkligen för sorligt! Vart har solen tagit vägen? Dyker den kanske upp när det närmar sig september månad, månaden som inkluderar allt från skola, jobb och arbete för många av oss. Jag vill inte gå för långt fram, vi är ju bara i mitten av augusti - men lite framförhållning skadar aldrig.
Med det sagt, för min del blir det återgång till studierna. Detta halvår som jag har framför mig, och näst kommande halvår till juni månad år 2018 kommer innebära mycket, mycket läsning, skrifter och inlämningar - när det gäller studierna. Men jag ska inte klaga, jag har klarat mig i två år nu och jag kommer ta den sista biten med stor glädje, tacksamhet och även tårar/glädjetårar om det skulle behövas. Dessa två terminer som jag har framför mig, kommer betyda att jag behöver all stöd och motivation som går att suga in. 
Personligen är jag väldigt envis och ser alltid till att jag ska få det jag vill. Jag har svårt för att ge upp, jag har lättare för att ge mer än ge för lite. Jag kanske, som man kan säga, går lite över gränsen till vissa saker. Men i slutändan, vet jag, att jag har gett mer än vad jag har kunnat ge och det är bättre än att ge för lite. Det resulterar oftast i att jag uppnår med saker och ting i livet. Min vän, tro mig när jag säger detta, processen genom det hela är det viktigaste och det är just det, som formar dig med du vill åstadkomma med. Därför, ska du, ge mer än vanligt, våga sticka ut och det är väl bättre och ge för mycket än för lite.
Så ja, även med det sagt, kan processen under vägen ske i väldigt konstiga och jobbiga stunder. Men ge inte upp, ge inte upp det som du vill uppnå, det som du tror på. Det är du som styr ratten, vart kör du? Vems händer styr ratten - Du. Vem lägger in spaken och ger gas för att rulla och gå vidare? Du. Vem bestämmer hur hög fart du vill gå fram, eller kanske hur sakta eller inte alls gå/rulla fram? Fortfarande du. Vem kliver av och gör ett val för att bestämma sig? Självklart är det, Du. Du har makten över ratten, hastigheten och dina val för vart du vill köra. Du äger den makten. 
Många gånger, har jag självklart, som många andra människor här i världen, haft motgångar i mitt liv. Jag har gått från det ena till det andra och inte vetat vart jag ska ta vägen. Jag har haft svårt för att ta ett val, svårt för att lita på mina egna instinkter - lyssna på mig själv och göra det som jag verkligen vill. Det här, som jag precis har sagt, personligen, om mig själv - är det som har format mig till den jag är idag. Vart jag står idag, styrker bakåt på allt som har hänt under den vägen och processen som har varit. Än idag, sker nya processer och det hjälper mig i utvecklingen mot förbättring och förändring. Sker det ingen process, alltså, händer det inget under vägen - blir det svårt att kunna utvecklas för att gå vidare.
Så till dig, min vän, var inte rädd för att våga sticka ut och ge mer än vanligt. Du kan ge mer än vad du tror, många gånger ser vi den raka vägen, medan andra grenar på vägen kan visa oss större möjligheter för bättre chanser. Det här är ditt liv, dina val och dina möjligheter. Glöm inte att det är du som styr ratten och farten. Det är du som besitter den platsen du vill besitta.
 
 "Om livet hade varit en rak linje, hade det varit ointressant för den som vill se förändring och utveckling." 
                                                                                                                                    Mai Nhung Tran 
 

MAI NHUNG TRAN  »  bymaio.webblogg.se

I N S T A G R A M  «  MAI NHUNG TRAN

Kontakta mig via mail  »  nhungtran@live.se