Satsa allt du har
 
Hej mina vänner, 
 
Vet ni en sak som jag har tänkt på idag? Jag har tänkt och funderat på vad jag gör i mitt liv egentligen. Inget negativt, utan tvärtom. Numera planerar jag nästan allt, förbereder och ser till att allting blir organiserat och ja, lite grann kan jag väl säga att jag går in i en strategisk planering om dagarna. Det kanske låter som att jag är överdrivet strukturerad, men framförhållning är en stor del av mig som går på den naturliga vägen. Det har alltid varit min största styrka, och nej, jag vet inte riktigt vart det kommer ifrån? Någon som vet kanske, något förslag på detta? Kan det vara en styrka som har växt fram under tiden som jag har jobbat under alla dessa långa och snabba åren som har gått? Tänka mig det - att jag verkligen har arbetat i åtta år. Jag insåg det först idag, att jag verkligen har varit i olika branscher i sammanlagt åtta år.
Kan man tänka sig? Att egentligen har varit omedveten beroende av att arbeta. Hur kommer det sig? Ekonomiskt beroende av något slag? Införskaffa nya rutiner? Skapa nytt nätverk? Ja, allt kan variera beroende på omständigheter och behov. Inte nog med det, det handlar även om att ta till sig kunskaper, erfarenheter och intressen som byggs på och som stärker ens självförtroende och självkänsla. Att stärka sina inre känslor för vad man egentligen vill göra och engagemang för motivation är mycket viktigt. Att veta vad du är bra på och vad du tycker om att göra är en tydlig bekräftelse som stärker ditt självförtroende. 
Vad är det då jag vill göra i mitt liv egentligen? Som många gånger har jag sagt, att jag vill resa jorden runt (New York ligger högst på listan) och se alla världens hörnor. Vad som är aktuellt just nu är studierna till 100 procent och vid sidan om är även arbetet som biträdande undersköterkska en stor del av mitt liv. Summeringen av detta ligger runt 160 procent av mitt liv, då 60 procent består av arbete. De andra procenten, som ligger utanför dessa 160 procenten (som inte har några begränsningar), består av att tillaga den där maträtten som jag ska ha till jobbet och den där lilla tiden som jag har "över" är kvällspromenaderna som jag gärna tillbringar med min mamma.
Jo, livet rullar på för fullt och vissa dagar är det mindre och andra större insatser som ska hinnas göras. Vissa dagar vill jag bara tillbringa tiden för mig själv framför skärmen, som denna kväll - sitta och bara skriva och redigera. Det klassiska - livet är som en berg - och dalbana. Livet, som vi kallar det för, hade ju faktiskt varit mindre intressant om berg - och dalbanan enbart rullat rakt längs hela vägen. Eller vad säger ni? Håll hårt i era drömmar och våga dröm stort. Ta steg för steg, som jag alltid uttrycker det - små steg gör stora steg. Satsa allt, och satsa rätt! 
 
"Vad du kan är viktigt. Men vad du vill, är avgörande."
                                Magnus Johansson 
 

MAI NHUNG TRAN  »  bymaio.webblogg.se

I N S T A G R A M  «  MAI NHUNG TRAN

Kontakta mig via mail  »  nhungtran@live.se