Ta ett steg i taget.

Hej mina vänner, 
 
Inledningsvis vill jag börja med att säga... hoppas att ni har haft ett bra fortsatt på det nya året. Om bara några dagar avsutas februari månad - som då har varit min månad, nämligen har jag fyllt hela 26 år! Ett steg över 25 siffran, ett steg närmare en annan siffra, ett steg äldre... ett steg närmare mot trettio siffran... okej, stopp där. Vi tar ett steg tillbaka, och blickar framåt mot ett bättre och nyttigare sätt för hur vi egentligen bör tänka i våra banor. 
 
Somliga tänker väldigt öppet och brett, andra tenderar i att tänka mycket rakt och smalt. Vi tänker olika, vi är olika, vi tar olika beslut och val i livet. Varför? Jo, för att vi har olika behov och förutsättningar, vilket antingen gynnar oss på sikt eller missgynnar det oss längre fram. Missgynnar det oss längre fram, kan vi inte påverka eller förändra det som har varit eller hänt. Men vi kan öppna ögonen och se det som en utvecklingsmöjlighet inför nästa gång det återigen skulle hända. Vi kan då göra bättre ifrån oss när det väl händer - det kallas för att vi har begått misstag och kan justera om mot förbättring. 
 
Men vad krävs då i detta fallet, att om vi skulle hamna i en sådan situation och har svårt att ta oss upp själva på egen hand? Det finns nog många möjliga alternativ för oss alla, det finns många vägar att ta och flera möjliga sätt att göra det på. Jag personligen strävar efter att arbeta upp mot förändringar genom att ta varje steg för steg som går att ta för stunden. Det blir inte bättre att ta det alltför hårt eller för snabbt. Vi vill mestadels för stunden att det ska gå snabbt, men att jäkta fram i full fart tenderar att vi inte har ögonen öppna för det som ligger runt omkring oss. Vilket gör att vi förbi ser det som hade kunnat vara bra för oss för förändringen. Detta kallas att vi tänker väldigt rakt och smalt. Oftast tenderar det på negativ nivå ifall vi skulle utsätta oss själva att tänka på detta sättet. Att tänka är ett val, att välja hur vi bör tänka helt enkelt. 
 
Däremot om vi då gör andra val som att vi tar ett steg tillbaka, sätter oss ner för en stund, tänka, fundera, reflektera över det som har hänt - det är då för denna stund vi tillåter oss själva att tänka i en annan positiv bana. Vi börjar tänka mer öppet och brett för vilka andra möjliga alternativ det finns, vilka andra vägar vi skulle kunna ta för ett sundare val. Vi tillåter oss själva att faktiskt justera om saker och ting ifall det skulle hända oss i framöver. Alltså, att förbättra oss mot förändring. 
 
Min slutsats här är att, vi tar förändringen stegvis för att förbättringen ska ha möjlighet och kunna ske i små steg. Tar vi alla de små stegen som behövs, tar vi oss under vägen vidare fram mot de större stegen som skapar våra resultat av det vi har åstadkommit i livet. Små steg bidrar till stora steg. 
 
Det gäller i detta fall, som jag alltid nämner det, att vi har ögonen öppna för vilka möjliga möjligheter, eller alternativ vi egentligen har framför oss. Det är inte alltid lätt att se de, jag håller med, men det krävs är att du vid detta fallet sätter dig ner och tar en stund för dig själva att reflektera och analysera din egen situation. All skapelse kommer utifrån dina val och beslut, den skapelsen äger du och den har du all rättighet att kunna förändra och förbättra för dig själv. Det är bara du som kan göra det för dig själv, visst ska det kännas bra att kunna sätta sig ner fundera och ta den tiden för sig själv? Den tiden min vän, tro mig när jag säger detta - den tiden är den mest värdefulla stunden du kan ha i ditt liv. Du äger den, glöm inte det. 
 
"Den tid som har gått kan vi inte få tillbaka, även om vi kan lära av den. Framtiden är inte ännu vår, även om vi planerar för den. Vår tid är nu.
 

MAI NHUNG TRAN  »  bymaio.webblogg.se

I N S T A G R A M  «  MAI NHUNG TRAN

Kontakta via mail  »  nhungtran@live.seDitt namn:

Email address: (Obligatorisk & osynlig)


Din blogg/website:


Skriv din kommentar: