Planera, strukturera, genomför och följ upp dina mål

Hej mina vänner, 
 
Jag har inlett det nya året med att planera, organisera och utföra ett stort skrivarbete tillsammans med min kursare. Nu är det "bara" den sista biten kvar som återstår och det är presentationen som vi kommer att hålla i imorgon inför de andra kursare och vår mentor. Under fyra intensiva veckor har vi varit igång med projektet och bearbetat den om och om igen, allt för att allting ska vara perfekt i detajlerade former. Det gäller och vara självkritiserade i sitt eget verk och arbete för att vara på den mest säkrade sidan. Dels för att vi är väldigt måna om att få en god bedömning och dels för att vara förberedda med planering inför näst kommande kurser. Det blir en lättare tyngd att bära på, ifall vi skulle bli godkända och helt klara med det här projektet. Det skulle vara en lättnad.
 
Inte nog med det, så känner vi båda att under denna kurs och nu inför nästa kommande kurser, har utbildningen verkligen talat för sig. Den blir alltmer "svårare" eller mer avancerad på många olika sätt. Det hänger mest på det här med tiden - tid som är så oehört viktig och som vi är i ett stort behov av. Jag skulle vilja säga att tiden styr våra liv, att vårt är baserat på det. Vilket tenderar i att vi under många fall inte hinner med allt annat som är inkluderat i vårt liv. Inkludering menar jag det här med jobb och allt annat som är livnödvändigt. Den inkluderingen är inte den första åtgärden jag personligen skulle vilja prioritera bort eftersom allt annat hänger just på det. Skulle jag välja att gång på gång ta bort bit för bit, kommer detta leda till att jag blir bekväm med den handlingen.
 
Annat nödvändigt är tiden för det sociala, jag har på något sätt under vägen prioriterat bort den biten för att hinna med skola och jobb samtidigt. Det känns, om jag ska uttrycka mig bokstavligt: det känns som att jag inte "hinner" eller har lust till sociala sammahang i nuläget. Vilket jag vet, innerst inne, att jag kommer få leva med det en bit längre fram, för att allting ska gå sin väg och fungera. Detta var inte alls något som jag kunde förrutse utan att det bara helt enkelt har kommit till en tidpunkt då jag har gjort det automatiskt på vägen.
 
Jag har alltid varit en person som kämpar för att nå mina drömmar. Jag ger inte upp lätt, jag är envis och full medveten om vad jag vill. Men samtidigt har jag många gånger känt mig ensam i mina drömmar och mål, ska jag verkligen göra det här för min egen skull? Hur kommer det påverka de jag har runt omkring mig? Men med tiden som har gått känner jag en härlig känsla att jag äga mina val och beslut i livet. Att inte behöva tänka för någon annan mer än för mig själv, fokusera på mig själv, lyssna till mitt hjärta och våga ta risker. Det är så lätt för oss att hamna in i beteenden som kan göra oss olyckliga. Samma saker upprepas och sen står vi där och undrar varför vi är olyckliga. Att våga plocka bort saker och personer som gör onytta i ditt liv är en viktig fördel. Börja prioritera in saker som är nödvändiga och följ upp dem. Jag har under vägen börjat öppna ögonen lite mer för att kunna strukturera upp mitt liv.
 
"Att inte falla tillbaka in i gamla mönster. Att inte falla tillbaka in i destruktiva mönster. Att istället tänka och fokusera på vad vill jag? Att istället undvika tänka vad förväntas av mig? Att istället tänka att jag duger bra precis som jag är. Att istället tänka att jag måste våga leva det livet som jag vill. Att istället tänka att jag är viktig och värdefull." 
 

MAI NHUNG TRAN  »  bymaio.webblogg.se

I N S T A G R A M  «  MAI NHUNG TRAN

Kontakta via mail  »  nhungtran@live.seDitt namn:

Email address: (Obligatorisk & osynlig)


Din blogg/website:


Skriv din kommentar: