Våga vara stolt över dig själv

Hej mina vänner, 
 
Dagen startade med presentationen till vårt skrivarbete, som jag tidigare har nämnt i föregående inlägg. Jag vill börja med att säga kort om muntliga sammanhang. Vad jag har för tankar kring det och vad som kan vara bra som råd. Många gånger inför muntliga redovisningar har jag alltid tankar med mig som: Vad är det jag ska prata om? Vad vill jag säga till mina lyssnare? Hur säker är jag i det som jag tänker prata om? 
 
Att vara säker och medveten om det som du ska prata om, är en fördel inför det muntliga och att vinna lyssnarnas förtroende. Att ha förståelse i det som du tänker prata om är en viktig faktor. Allt eftersom att det underlättar för dig när du står där framme, du känner sig säkrare och de som lyssnar på dig har ett förtroende till dig som talare. Om du vet vad du själv pratar om, blir det ännu mer intressant både för dig och dina lyssnare. 
 
Jag personligen tror även på vad som är intressant för dig själv som talare att prata om inför andra, är en självklar anledning till hur din muntliga situation kommer att se ut. Är det intressant för dig kommer du känna dig mer engagerad och motiverad för att prata om det som du tänker prata om. Villket i sin tur bidrar till att det smittar av sig till dem som lyssnar. 
 
Att stå där framme har inte varit något främmande för mig, utan det handlar mer om det skiftliga. Jag har utvecklingsmöjigheter i att fördjupa mig i saker jag skriver om, och att inte bara skriva om det i kortfattattade meningar. Vilket leder till att meningen slutar helt plötsligt, när det väl börjar närmar sig det till det intressanta. Här har jag möjighet att utvecklas i att analysera och fördjupa mig ännu mer när det gäller skiftliga former. 
 
Jag är en person som under sociala sammanhang gärna vill diskutera om något som intresserar mig, och fördjupar mig inom det väldigt ofta. Det brukar oftast sluta med att det är jag som tänker analytiskt. Så ja, där har vi problemet. Det kanske är något positivt i sig, men att jag har lätt för och fördjupa mig under sociala sammanhang. Men är ett problem när jag ska uttrycka det i skriftlig form. Jag vet, det kan låta lite konstigt. Men problemet tror jag, att det är en självklarhet för mig, att när jag skriver texten är jag själv medveten om det jag skriver. Alltså att jag har det i huvudet och är full medveten om det, men att jag har missat och göra förklaringen för läsaren.
 
Alla har vi något som vi behöver utvecklas inom, göra det till en förbättring och förändring. Det krävs att vi på vägen får möta andras åsikter för att se vilka utvecklingsmöjligheter som finns att hantera. Om vi inte ger och tar, får vi ju aldrig veta vad det är som vi behöver förbättras inom. Vi behöver ta del och lyssna till andras åsikter och funderingar för att kunna ta oss till en ännu bättre plan. Vi lär oss genom att göra, utföra och uppleva saker och ting i livet. Vi kommer att komma till en tidpunkt där vi möter motgångar, men det behöver inte betyda att vi gör fel hela tiden eller att vi inte är bra nog. Det handlar snarare om att vi får ta och möta dessa motgångar och se de som en utmaning. Öppna upp ögonen, inse och ta itu med det för att se vilka lösningar som finns till en förbättring och förändring. 
 
Du kommer som sagt möta motgångar. Men låt inte det styra över ditt liv, låt inte det styra eller påverka och förändra din livsvision. Låt inte det styra dina ambitioner och passioner för något som du vill lyckas med. Du behöver möta motgångar för att utvecklas mot förbättring. Allting i livet är inte lätt, det krävs styrka, mod och hårt arbete för att förvekliga saker och ting. Tillåt inte någon eller något komma i vägen för dig och det du tror på. När du en gång börjat tro på det, tappa inte bort det och framförallt... kasta inte bort det.
 
På vägen... glöm inte bort dig själv, oavsett vem du möter och vad som händer på vägen. Försök påminna dig själv vart du kommer ifrån och vad som format dig till den du är idag. Du är bra som du är och du förtjänar allt i livet som ger dig lycka och framgång. 
 
"Jag tror att meningen med livet är att göra det bästa av den man är och det man har, och att vara så lycklig som möjligt. Men för att kunna uppskatta vad verklig lycka är, behöver man också uppleva svårigheter, däremot behöver man inte stanna i svårigheterna."
 

MAI NHUNG TRAN  »  bymaio.webblogg.se

I N S T A G R A M  «  MAI NHUNG TRAN

Kontakta via mail  »  nhungtran@live.seDitt namn:

Email address: (Obligatorisk & osynlig)


Din blogg/website:


Skriv din kommentar: