Livet är fullt av utmaningar

Hej minna vänner, 
 
Här sitter jag, i mitt nya kök, jag har precis suttit mig ner för en stund och kom på att fundera över saker och ting som har varit. Mycket har hänt under denna dag... och mycket har hänt under de senaste åren för min del. Jag var i två branscher samtidigt under åren 2011 - våren 2015 och har fått med mig så mycket kunskaper och erfarenheter från det. Det var riktigt svåra och kämpiga år. Jag har varit med om massor, allt från kaos till ordning på saker och ting. Jag har utvecklats inom många områden och tagit del av de lärdomar som jag har mött på vägen. Allting gick inte igenom med perfektion, utan det har varit upp och ner gångar för min del. Men jag har sett de som utvecklingsmöjligheter mot förbättring och förändring. 
 
Idag, under tiden som jag satt på tåget, efter examinationen, hade jag tid över att reflektera och fundera på saker som har hänt och hur jag har haft det under den senaste tiden. Mycket handlade om hur jag tog mig själv upp från marken och ställde mig upp för att försöka titta framåt och se en ljusare väg. Den tiden har varit, den tiden är förbi nu och den har påverkat till en stor del av mitt liv. Den förändringen har lett till att jag är här, där jag är idag.
 
Nya tider kommer till och tro mig när jag säger detta, jag har även där stött på motgångar på den vägen. Allting händer av en anledning, även om vi själva inte vet vad det är. Men det händer, och när det händer, får vi ta det med en nypa salt och våga stå på våra egna ben för att ta oss framåt. Sträckan är kanske en bit och gå, att ta sig fram, att röra sig mot, men det är själva "arbetet" mot framgången som spelar roll i hela processen. För när du väl har kommit fram, dit du vill, kan du ta en titt i backspegeln och se tydliga spår av förändringar som har skett under den processen. Alltså, vad du har kämpat för, gått igenom och vart du står idag. Det kallas för, min vän, att du har åtadkommit med saker och ting i ditt liv. Du har arbetat för att ta dig dit du vill. Allting sker inte av ett mirakel från ovan och du kan inte alltid få som du vill. Du behöver se dessa motgångar som en utmaning för att någon förändring ska kunna ske. 
 
För min del, började det med att jag byte jobbriktining. Först var jag ganska skeptiskt till det, eftersom det skulle innebära mycket planering och förberedelser inför det. Men, så tänkte jag, att om jag vill komma någonstans... behöver jag offra något för att kunna ta mig dit jag vill. Jag behöver ge det tid och kraft. Det är värt tiden för att jag kommer få ut något av det. Det kommer leda mig någonstans... exakt vad det skulle innebära... visste jag inte vad det skulle kunna vara, eftersom det var en komplex situation. Men jag kunde på något sätt ändå känna att det skulle ske genom en utmaning och i längden skulle jag se ljuset närma sig. Det närmade sig och idag står jag kvar med det nya jobbet och är än idag tacksam för att jag har ett jobb som jag dessutom trivs med och som jag kan kombinera med utbildningen. 
 
Jag gör detta för mig egen skull, jag gör detta för att jag själv ska få utvecklas och komma vidare med mitt liv. Jag gör detta, för att jag har ett mål med mitt iv. Jag vill vidare och det gör jag genom att jag möter dessa motgångar på vägen och ser dessa som utmaningar för att kunna utvecklas vidare. Mycket har hänt och mycket kommer att hända inom den närmsta tiden som kommer. Men det är bara att se till och njuta på vägen och ha kul så länge man lever. För tänk, inom några dagar, veckor, månader, år... you name it, kan jag ta en titt i backspegeln och tänka på hur mycket jag offrat för att åstadkomma med saker och ting. Det är då, jag har haft möjligheten att kunna utvecklas och göra annorlunda. Det finns inget och ingen därute som kan ta det ifrån mig, så länge jag själv inte tillåter det. 
 
"Det tar inte längre tid att se saker från den ljusa sidan än att se de från den mörka." 

 

MAI NHUNG TRAN  »  bymaio.webblogg.se

I N S T A G R A M  «  MAI NHUNG TRAN

Kontakta via mail  »  nhungtran@live.seDitt namn:

Email address: (Obligatorisk & osynlig)


Din blogg/website:


Skriv din kommentar: